رونق تولید ایرانی نیازمند حمایت ویژه مسئولان است
نویسنده: MOHTASHAM
تاریخ ارسال : شنبه، 18 فروردين ماه، 1397
تعداد بازدید: 877
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان فرش دستباف و مواد مصرفی مشهد گفت: هنر صنعت فرش دستباف به دلیل وجود ظرفیت های وسیع اشتغالزایی و ارزش افزوده بالا، می تواند نقش بسزایی در رونق تولید داخلی و همچنین افزایش صادرات و ارزآوری داشته باشد.
هادی مخملی اظهار داشت: درفرش دستباف نیروهای بافنده و متخصص زیادی هستند که می توانند هنر آفرینی کنند و به همین جهت ضرورت حضور سرمایه گذاران و افراد کارآفرین در راستای رونق تولید و صادرات در صنف فرش دستباف به شدت احساس می شود تا تولید جهان شمول و مشتری پسند در راستای سلیقه ی مشتری داخلی و خارجی رونق یابد.

وی در ادامه افزود: این موضوع مرهون حمایت همه جانبه ی مسئولان است که جذابیت سرمایه گذاری درحوزه ی فرش دستباف شرایط دوران تحریم و پسا تحریم احیا شود، زیرا به جرأت می توان گفت فرش دستباف یکی از تحریم ستیزترین حوزه های اقتصادی کشور بود.
مخملی تصریح کرد: در این میان صنف فرش دستباف به لحاظ تخصیص تسهیلات اعم از تسهیلات بانکی ارزان قیمت متناسب با شرایط تولید، بخشودگی مالیاتی و مسائل بیمه ای در شرایط تولید و تجارت مورد بی مهری دولت واقع شده است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف و مواد مصرفی افزود: طبق آمارطی 11 ماهه سال گذشته, 8 هزار و 518 کیلوگرم فرش دستباف به ارزش بیش از 505 هزار دلار , معادل 17 میلیارد ریال از گمرکات این استان صادر شد.
وی اظهار داشت: این میزان صادرات که بخش عمده آن توسط قالیبافان استان تولید شده، شامل انواع فرش دستباف, قالیچه و غیره در اندازهها و طرحهای مختلف است.
مخملی در خصوص وضعیت فرش دستباف استان بیان کرد: علیرغم پتانسیل های موجود در حوزه فرش دستباف استان، ظرفیت بالای بافندگان متخصص و تنوع در طرح ها و دستبافته های بومی، کاهش جدی صادرات فرش در استان بسیار نگران کننده است.
هادی مخملی با تاکید بر اینکه حجم زیادی از تولیدات استان از دیگر مبادی خروجی کشور صادر میشود، ادامه داد: اصلی ترین مقاصد صادراتی فرش دستباف استان، کشورهای استرالیا، امارات، قطر، بحرین، کانادا، کویت میباشند.
هادی مخملی گسترش کارگاه های متمرکز و غیر متمرکز بافندگی فرش دستباف را ضروری دانست و افزود: حمایت و پشتیبانی جدی و مناسب از تولیدکنندگان ، فرهنگ سازی برای گنجاندن فرش دستباف در سبد خرید مردم، شناسایی بازارهای صادراتی جدید و حفظ بازارهای موجود وجلوگیری از واردات کالاهای مشابه داخلی از جمله نیازهای مهم امروز این هنر صنعت است.
وی تصریح کرد: با وجود اشتغالزایی فراوان فرش دستباف بخصوص در مناطق بافت روستایی، عدم وجود توجیه اقتصادی و برنامه ریزی های گسترده و صحیح موجب خروج سرمایه های فعالان متخصص و تجار از این حوزه در سال های قبل و سوق داده شدن آن به سوی مشاغل کاذب گردیده است.
روابط عمومی اتاق اصناف مشهد