امام رضا(ع) :كسى كه كسب و تجارت مى ‏كند بايد از دروغ اجتناب كند
آخرین اخبار:
سه شنبه، 18 مرداد ماه، 1401






لزوم درج چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی محصولات غذایی
نویسنده: mohtasham تاریخ ارسال : پنجشنبه، 23 مهر ماه، 1394 تعداد بازدید: 1352

در سال 1945 میلادی روز شانزدهم اکتبر مصادف با بیست و چهارم مهرماه  سازمانی جدید در سازمان ملل با نام سازمان خوارو بار و کشاورزی(FAO) ایجاد شد تا تلاش کند دولت ها را متقاعد، متعهد و هدایت کند که سیاست های کشاورزی پایدار و سالم را توسعه دهند و به مدیریت آب در کشاورزی اهمیت داده و بر قیمت غذا

 

نظارت کنند به گونه ای که مردم در تمام اوقات به غذای کافی و سالم دسترسی داشته باشند .

این سازمان در اجلاسهای متفاوت با دعوت از سران ملل، آنها را برای ساختن جهانی بدون فقر و گرسنگی تشویق نموده و بیانیه هایی را بدین منظور انتشار داده است تا آرزوی بزرگ مصلحان جهان رنگ عمل به خود بگیرد و همه جهانیان در دنیای سالم تری زندگی کنند.

به پاسداشت فرارسیدن روز غذامدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دکتر علی اصغر اسماعیل  با هیئت رئیسه اتاق اصناف و جمعی از رؤسای اتحادیه های صنفی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق اصناف مشهد دکتر علی اصغر اسماعیل زاده ضمن تشریح چراغ راهنمای تغذیه ای و مزایای آن بیان داشت: سازمان غذا و دارو کلیه تولیدکنندگان را ملزم به درج جدول ارزش تغذیه ای و یا علامت راهنما تا پایان سال 94 نموده است به طوری که کلیه تولیدکنندگان موظف به درج علامت مذکور بر روی محصولات غذایی خواهند بود، در  این طرح با عنوان چراغ راهنمای تغذیه ای که در بر گیرنده نشانگرهای رنگی روی محصولات است، میزان چربی، قند و نمک و اسیدهای چرب ترانس که جزیی از چربی می باشند در هر ماده غذایی مشخص می‌شود.

وی در ادامه افزود: درهمین راستا سازمان غذا و دارو نیز به منظور افزایش اثربخشی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا با تاکید بر برچسب گذاری و نشانگرهای رنگی تغذیه ای اقدام به تهیه دستورالعمل برچسب گذاری موادغذایی با درج علامت راهنما با هدف ارتقاء سلامت جامعه نموده است.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده خواستار آگاهي بخشي و اطلاع رساني اتاق اصناف مشهد در خصوص برچسب گذاری و نشانگرهای رنگی تغذیه ای شده و خاطرنشان کرد: سیب سلامت به عنوان نشان ایمنی و سلامت است که با شرایطی سخت به واحدهای تولیدی داده می شود، برای مثال در سطح شهر مشهد از بین 6 هزار کالا که دارای پروانه ساخت بهداشتی می باشند، تنها 16 کالا موفق به اخذ نشان سیب سلامت شده اند.

وی با تأکید برکاهش اولویت مصرف نمک، اسیدهای چرب و اشباع، کاهش قند و شکر در مواد غذایی از سوی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: اگر میزان مصرف هر یک از آنها در مواد غذایی به حد مطلوب برسد، سیر صعودی افزایش بیماری‌های وابسته به تغذیه که باعث تهدید سلامت می باشد را می‌توانیم کاهش دهیم.

دکتر علی اصغر اسماعیل اظهار داشت : یک سوم مرگ و میرها به دلیل بیماریهای قلبی و سرطانی بوده که این موضوع و سیر صعودی آن مرتبط با شیوه های زندگی و نوع تغذیه ای است که تعداد زیادی از مردم را درگیر خود نموده است.

شایان ذکر است در پایان جلسه نائب رئیس اتاق اصناف مشهد در خصوص همکاری با معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام آمادگی نمود. 

روابط عمومی اتاق اصناف مشهد













کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

امتیاز دهی به مطلب
انتخاب ها

 فایل پی دی اف فایل پی دی اف

 گرفتن پرينت از اين مطلب گرفتن پرينت از اين مطلب

 ارسال به دوستان ارسال به دوستان

 گزارش این پست به مدیر سایت گزارش این پست به مدیر سایت

اشتراک گذاري مطلب